Academy

4 min lezen

Job Delsman - Creative Lead

De beste plugins voor jouw WordPress-website

Tegenwoordig zijn er tienduizenden plugins. Ook bij Mediabirds maken we regelmatig gebruik van deze plugins. Om je tijd te besparen hebben we deze teruggebracht naar de – in onze ogen – 7 beste functionele plugins voor de prestatie van je WordPress-website. Van SEO-plugins tot laadtijdversnellers tot beveiliging. We vertellen je in deze blog waarom je gebruik moet maken van deze plugins. 

Yoast SEO

Met de Yoast SEO plugin kan je keywords of key phrases invoeren waarop jij je bericht of pagina wilt laten ranken in de zoekresultaten. De plugin controleert de inhoud en kijkt of de zoekwoorden vaak genoeg – maar niet te vaak – en op de juiste plekken zijn gebruikt. Yoast checkt ook je tekst op variaties van dat woord of die zin. 

Lees meer over Yoast SEO

WP Rocket 

WP Rocket is de krachtigste caching-plugin ter wereld. Het wordt gebruikt om de snelheid van je WordPress-site, SEO-ranglijsten en conversies te verbeteren. WP Rocket past automatisch 80% van de best practices voor webprestaties toe. Je hoeft er dus niet veel verstand voor te hebben om het op te zetten en ervan te profiteren. 

Lees meer over WP Rocket

WPML

WPML maakt het gemakkelijk om meertalige sites te bouwen en je bezoekers te laten switchen tussen talen. Met WPML kan je pagina’s, berichten, op maat gebouwde elementen en menu’s vertalen. Eigenlijk je volledige website. Omdat er meer dan een miljoen websites wereldwijd vertaald worden met WPML hoef je je geen zorgen te maken of de laatste update van WordPress of verschillende plugins wel helemaal goed gaan met WMPL.  

Lees meer over WPML

Wordfence 

Wordfence is de meest uitgebreide beveiligingsoptie die beschikbaar is. De plugin bevat een malwarescanner en eindpunt-firewall die vanaf het begin zijn gebouwd om WordPress te beschermen. De Threat Defense Feed voorziet Wordfence van de nieuwste firewallregels, malwarehandtekeningen en kwaadaardige IP-adressen die het nodig heeft om je website veilig te houden. 

Lees meer over Wordfence

Cloudflare CDN

Cloudflare is een Content Delivery Network (CDN) systeem. Maar wat is dit? Als je een normale website host bij een partij, dan staat jouw website daar op de server. Cloudflare heeft gigantisch veel servers wereldwijd (edge-netwerk), waardoor jouw website bezocht wordt over de servers van Cloudflare. Hierdoor kan Cloudflare heel goed tegen hoge pieken van bezoekers en zorgt dit dat de website nooit uit de lucht gaat. Verder biedt de plugin ultrasnelle levering van statische en dynamische inhoud via haar wereldwijde edge-netwerk. Je website wordt er dus ook nog eens sneller van. 

Lees meer over Cloudflare CDN

WooCommerce 

WooCommerce is een plugin voor WordPress waar je webshops mee bouwt. Ondertussen is de plugin uitgegroeid van een simpele plugin tot een enorme community wat veel meer biedt. De plugin is ondertussen al miljoenen keren gedownload en is één van de populairste systemen voor een webshop. 

Lees meer over WooCommerce

Elementor 

Elementor is de enige builder die je moet hebben als je besluit je website in een builder te ontwikkelen. Met Elementor kan je gemakkelijk single templates maken. In de builder kan je de meeste dingen die je kan bedenken wel integreren. Ideaal als je geen code kan schrijven. Het nadeel van het werken met een builder is dat deze builder zorgt voor een tragere website en geen onbeperkte mogelijkheden. Voor een eenvoudige website is deze builder een prima optie. 

Lees meer over Elementor

De beste plugins voor jouw WordPress-website Volgende artikel

De beste plugins voor jouw WordPress-website