Academy

4 min lezen

Niels Teunissen - Digital Lead

WordPress: het populairste CMS

In de wereld van digitale marketing en webontwikkeling draait alles om het bereiken van de beste resultaten. Uw website is een krachtig hulpmiddel om klanten aan te trekken, maar hoe kunt u ervoor zorgen dat uw site maximaal presteert? Het antwoord ligt in A/B-testen, een bewezen methode om de conversieratio’s te verhogen en uw online aanwezigheid te optimaliseren.

Als je aan een professional vraagt welk Content Management Systeem (CMS) hij aanbeveelt, dan zal hij je hoogstwaarschijnlijk WordPress aanbevelen. WordPress biedt oneindig veel mogelijkheden en haar beveiliging en betrouwbaarheid zijn niet te evenaren. Bij grote voorsprong draaien de meeste websites wereldwijd op dit CMS. Dit zorgt ervoor dat fouten en bugs meteen worden ontdekt. Maar waarom is het zo populair? 

Waarom werken de meeste professionals met WordPress? 

Dat WordPress het meest gebruikte Content Management Systeem ter wereld is, heeft zo zijn voordelen. Je kan er simpelweg gewoon op vertrouwen – anders zou men wel voor een ander CMS kiezen. Tegenwoordig werken de meeste professionals met WordPress, wat voor een snellere ontwikkeling zorgt doordat er meer en betere plugins komen, meer en betere thema’s en meer en betere koppelingen te maken zijn met externe software. 

WordPress is open-source

Ook zonder enige ervaring kan je het eenvoudig te besturen CMS goed onder de knie krijgen. Naast de gebruiksvriendelijkheid en de veelzijdigheid heeft WordPress een echt groot voordeel: het is open-source (gratis). Dit betekent dat het gratis te downloaden is en de code aan te passen is zoals je wilt. Dit is dan ook de reden waarom WordPress zo groot geworden is. Ontwikkelaars (developers) maken iets extra’s, waarna zij ervoor kunnen kiezen om dit voor iedereen beschikbaar te maken in de vorm van een plugin. 

Zoekmachine vriendelijk

Je wilt natuurlijk dat jouw website goed vindbaar is in de zoekmachine. Daarvoor heb je een CMS nodig dat een juiste basisstructuur biedt. WordPress is hier een goede optie voor, waarbij de zoekmachine jouw teksten gemakkelijk kan crawlen. Op basis hiervan bepaalt de zoekmachine in combinatie met hoe je teksten zijn geschreven, hoe hoog jij op organische wijze (zonder advertenties) wordt gerankt. Voor het SEO-vriendelijk schrijven van teksten kan je bijvoorbeeld gebruik maken van de plugin Yoast. 

Hoe ontwikkelt Mediabirds?  

Ook wij bouwen websites in principe volledig in WordPress. Er zijn heel veel ontwikkelaars die websites bouwen in een builder of aan de hand van thema’s in WordPress. Wij ontwikkelen eigenlijk alleen maar op maat zonder builder of thema’s. Dit resulteert in een nog snellere laadtijd en écht onbeperkt mogelijkheden. Benieuwd waarmee we jou kunnen helpen?  

De beste plugins voor jouw WordPress-website Volgende artikel

De beste plugins voor jouw WordPress-website