Academy

3 min lezen

Job Delsman - Creative Lead

Voordelen om voor managed WordPress hosting te kiezen

Om succesvol te zijn als organisatie (online) zijn er allerlei onderdelen waarin je als organisatie moet excelleren. Onderdelen als marketing, hosting, sociale media en advertenties zijn onmisbaar vandaag de dag. In dit artikel vertellen we als webdesign bureau in Amsterdam wat we bedoelen met managed WordPress hosting. 

Welke soorten hosting zijn er?

Wat wordt met managed WordPress hosting bedoelt? En wat is dan het verschil met hosting door jezelf? Bij Mediabirds onderscheiden we drie soorten hosting, namelijk WordPress shared hosting, hosten met VPS en managed WP-hosting.

Shared hosting

Gedeelde hosting pakketten vari√ęren nogal. Sommige partijen bieden het aan voor al een paar euro per maand. Hier is natuurlijk niets mis mee om mee te beginnen. Echter zijn er wel wat dingen waar mensen rekening mee moeten houden als ze voor de ‚Äúgoedkope optie‚ÄĚ kiezen. Het maakt niet uit hoe je rekent, maar de partijen die shared hosting voor een paar euro aanbieden, staan al in het rood wanneer je slechts √©√©n supportticket hebt aangemaakt. Een reactietijd van een paar dagen is daarom niet ongebruikelijk. Ook komt het veel voor dat er zelfs helemaal geen supportdesk is bij deze partijen aanwezig is. Denk hierbij aan partijen als¬†TransIP,¬†Mijndomein¬†en¬†Hostnet.

VPS WordPress hosting

De volgende soort hosting wordt voornamelijk gebruikt door de mensen die wat meer ervaring hebben in de development of WordPress. Deze groep noemen we ook wel de doe-het-zelf-mensen, welke zich het belang van goede hosting beseffen. Echter probeert deze groep nog wel wat geld te besparen. De doet-het-zelf aanpak kan kosten besparen, maar betekent ook dat je zelf verantwoordelijk bent als er iets kapotgaat en voor het optimaliseren van je server voor prestaties.

Wat is managed WordPress hosting?

De derde soort hosting wordt vaak gebruikt bij kleine tot middelgrote bedrijven (MKB) met veel verkeer op hun website. Deze groep bedrijven realiseert zich dat een managed WordPress hosting een goede investering is, omdat het tijd en mankracht bespaart. Ook zorgt de hosting voor betere prestaties, omdat het beter is afgestemd op het Content Managment System (CMS). Maar wat kost managed hosting dan? De kosten voor managed WordPress hosting vari√ęren doorgaans tussen de 25 ‚Äď 150 euro per maand of meer. Uiteraard is dit volledig afhankelijk van de grootte van je site en behoeften. Enkele populaire managed WordPress hosts die je waarschijnlijk wel kent zijn Kinsta¬†en¬†WPEngine.

Waarom kiezen voor Managed WordPress hosting?

Jup, managed WordPress hosting kost wat meer, maar hier krijg je ook echt wat voor terug. Voor veel bedrijven zal het echt voordelen opleveren. Zo kan je al je inspanningen richten op de groei van je bedrijf. We hebben zeven redenen voor je opgesomd waarom managed WP-hosting ook in jouw voordeel kan werken:
  • Uitstekende support met korte responstijd
  • Testomgevingen met slechts √©√©n klik
  • Datacenters voor wereldwijd bereik
  • Nooit meer data verliezen door automatische backups
  • Serieuze beveiliging
  • Geoptimaliseerd voor uitstekende presentaties
  • Schaalbaar ingericht
Benieuwd naar de mogelijkheden van managed WordPress hosting? Neem dan gerust contact met ons op! Als webdesign bureau helpen we je graag.
WordPress: het populairste CMS Volgende artikel

WordPress: het populairste CMS