Academy

3 min lezen

Niels Teunissen - Digital Lead

5 Google Chrome extensies die webdesigners en developer helpen

Browsers worden steeds belangrijker met hun extensies en plugins. Vaak zijn deze ontwikkeld door de gebruikers zelf en maken ze de browser krachtiger. Ook helpt het de productiviteit verhogen. In deze blog gaan we het hebben over een aantal belangrijke extensies van Google Chrome die je als developer en webdesigner écht helpen.

De beste Google Chrome extensies voor webdesigners en webdevelopers

SVG Grabber 

SVG-Grabber is een extensie om snel een voorbeeld van een website te bekijken en alle SVG-items te bemachtigen. Ook kan je gemakkelijk alle SVG-middelen van een website downloaden. Bovendien kan je de code van de SVG-pictogrammen en illustraties op een website bekijken. De extensie is een open-source tool: dus iedereen kan er mee werken!

WhatFont

Een hele populaire tool onder developers en designers is WhatFont. Misschien zegt de naam al genoeg en heeft het geen verdere uitleg nodig, toch zullen we het even uitleggen. Als je erachter wil komen welk font een website gebruikt, is dit de ideale tool. Om de extensie te gebruiken hoef je er alleen overheen te hoveren.

Site Palette  

Er zijn veel voorbeelden van websites met veel kleurgebruik! Site Palette is een Chrome-extensie die de hoofdkleuren van de huidige website extraheert. Met deze tool kan je je favoriete kleurenpaletten genereren en delen. Ook kan je een Sketch-sjabloon downloaden of Adobe Swatch-ondersteuning gebruiken.

https://www.youtube.com/embed/NZKD3mk57bE?feature=oembed

Dimensions 

Een hulpmiddel voor ontwerpers om schermafmetingen te meten. De Dimensions extensie meet afmetingen vanaf je muisaanwijzer omhoog/omlaag en links/rechts totdat deze een rand raakt. Dus als je afstanden tussen elementen op een website wilt meten, dan is dit perfect. Integendeel werkt de extensie niet echt met afbeeldingen omdat de kleuren daar pixel voor pixel veranderen.

ColorZilla

Met deze extensie kan je kleuren als het ware oppikken van webpagina’s. ColorZilla haalt niet alleen kleurinformatie uit CSS-stijlen, maar kan ook RGB-waarden uit afbeeldingen halen.

Chrome Extensies die waardevol zijn als designer of developer

Misschien kende je deze tools al, misschien ook nog niet. Voor het ontwerpen van je website of webshop is een goed webdesign van belang. Om tot een goed webdesign kan er soms nogal wat tijd overheen gaan. Daarom is het van belang om efficiënt te werken. Deze vijf extensies van Google zijn handig, maar vooral tijdbesparend.
Hoe je een merk opbouw door middel van een webdesign? Volgende artikel

Hoe je een merk opbouw door middel van een webdesign?