Academy

4 min lezen

Jim Vendrig - Digital Designer

Een mobile-first webdesign

Benieuwd wat een mobile first webdesign is en welke voordelen dit je te bieden heeft? Je zal het woord ‘mobile first webdesign’ de laatste tijd misschien wel vaker gehoord hebben.

Webbureau Mediabirds krijgt steeds meer klanten die hun website mobielvriendelijk willen maken. De standaard responsiveness op mobiele schermen is vaak iets wat meer aandacht behoeft. Dat is althans iets wat wij veel zien. Mobile first webdesign is hier het antwoord op. Maar wat houdt mobile first webdesign precies in en wat zijn de voordelen hiervan voor jouw onderneming? Webdesign bureau Mediabirds legt het je uit in dit artikel. 

Mobile first webdesign, wat is dat precies?

Met een mobile first webdesign bedoelen we dat we wanneer we jouw website ontwikkelen het mobiele gebruik als uitgangspunt nemen. We zorgen ervoor dat je website zo gebruiksvriendelijk als mogelijk wordt ingericht voor mobiele bezoekers. Nadat we het mobiele design gemaakt hebben, richten we ons op het webdesign voor de desktop. Steeds meer mensen bezoeken het internet namelijk via de telefoon. Door je mobiele website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, zullen bezoekers een betere gebruikerservaring hebben en sneller terugkomen.

De verschillen tussen mobiele- en desktopgebruikers

Er zijn een aantal belangrijke verschillen tussen mobiele- en desktopgebruikers. Zo heeft een desktopgebruiker minder last van prikkels en tijdsdruk van buitenaf. Dit zorgt ervoor dat er meer focus en tijd is om de informatie te verwerken. Wie vooral mobiel surft, heeft vaak weinig tijd en met veel prikkels van buitenaf te maken. Deze groep heeft vaker met concentratieproblemen te maken. Door relevante content aan te bieden, worden er zoveel mogelijk prikkels weggenomen. Doordat de mobiele versie ook voor de desktop wordt gebruikt, betekent dit dat ook de desktopgebruiker minder prikkels zal ervaren. Hierdoor gaat ook de focus van desktopgebruikers omhoog. Als jouw website hier optimaal op afgestemd is, kan dit je zeker voordelen opleveren.

Wat zijn de voordelen van een mobile first webdesign?

Zet je ons WordPress bureau in voor het ontwikkelen van een mobile first webdesign, dan is dat een zeer goede keuze. Een mobile first webdesign heeft je namelijk veel voordelen te bieden. Zo zorgt het ervoor dat bezoekers zich beter kunnen concentreren tijdens het bekijken van de website en minder afleiding hebben. Ook hebben ze geen last van overbodige content of grafische extra’s. Bovendien zal de website ook een stuk sneller zijn, omdat er simpelweg minder video’s en afbeeldingen te zien zijn. Een mobile first design is geheel afgestemd op de mobiele gebruiker en is door het design ook ideaal voor desktopgebruikers.

Conclusie

Als je een mobile first webdesign laat ontwikkelen, zal je hoger scoren op snelheid, gebruiksvriendelijkheid en content. Dit geldt niet alleen voor mensen die online via de mobiel surfen, maar net zo goed voor de desktopgebruiker. Het enige nadeel is dat je misschien ietwat inlevert op de beleving van je website. Als desktopweergave kan deze er namelijk minder onderscheidend uitzien. Echter krijg je er een hoop voor terug.

Onze voorbeelden van een mobile first webdesign

Ben jij benieuwd hoe ons webdesign bureau aan de slag gaat met jouw mobile first webdesign? Wanneer we jouw website ontwikkelen, maken wij gebruik van diverse methodes en technieken om je een prachtig webdesign te garanderen. Hieronder hebben wij een aantal voorbeelden voor je, zodat je precies kunt zien hoe een mobile first webdesign eruit kan zien.

Wil je een mobile first webdesign laten maken? Zet dan ons webbureau in en kies ervoor om een website te ontwikkelen die nog gebruiksvriendelijker is. Ons WordPress bureau helpt jou graag verder met een mobile first webdesign!

Custom WordPress thema’s: hoe werkt het? Volgende artikel

Custom WordPress thema’s: hoe werkt het?